2018 A Kutya Éve – Happy New Dog Year

1999. harmadik negyedévi magazinunk is rejteget néhány kincset. Susana Arashiro Kutya-dobozát nagyon szívesen hajtogattuk – egyszerű, bár a zárás kicsit trükkös, térbeli hajtást igényel.  A Kutya Éve tiszteletére hajtogassuk meg ismét. Sok lehetőség van benne, könnyű átalakítani pl. cica-dobozzá… most nyuszi-dobozt próbálok alakítani belőle, hiszen még tojástartónak is jó lenne…

dog-box

Kutya-doboz Susana Arashiro-tól

dog-boxes

Kutya-dobozok

dog box diagram

Kutya doboz leírása

 

magazin 1999/3

Magyar Origami Kör 199/3 borítója

 

dog boxes2

Kutyadobozok

 

Harminc éves a Magyar Origami Kör, és a régi, harminc éves leírások, hajtogatások közözz kutattam. Találtam egy poros zacskót, benne néhány felismerhetetlenné gyűrődőtt hajtogatás között egy kiskutya-modellt, a ráfirkantott felirattal: lerajzolni. Szétbontottam, összehajtottam – nem is volt nehéz. a gond csak akkor kezdődött, amikor megpróbáltam lerajzolni: nem voltak referencia-pontok, olyan találomra, ahogy-esik-úgy-puffan módra hajtogattam, nem állandó arányokkal.

Ne ijedjetek meg a hosszadalmas leírástól – feleennyi is elég lett volna, sőt még kevesebb, ha rajzolom, – fotózásnál nehéz megállni a “bőbeszédűséget”. Jó hajtogatást kívánok!

puppy

Kölyökkutyák

puppy

Kutyakölyök

puppy diagram1

Kölyökkutya leírás 1.

pupp diagram2

Kölyökkutya leírás 2

puppy diagram3

Kölyökkutya leírás 3.

puppy diagram4

Kölyökkutya leírás 4.

puppy diagram5

Kölyökkutya leírás 5

puppy diagram6

Kölyökkutya leírás 6.

puppy diagram7

Kölyökkutya leírás 7.

 

Hajtogattam egy egész falkát, – bescannelt és fotós ábrákkal próbáltam megoldani a térbeli lépések bemutatását.  Boldog Kutya Évet! Ezennel letudtam egy harminc éves adósságot 🙂

 

2018 BUÉK!

 

Elkészültem végre a rajzokkal. Hajtogassátok! Boldog Új Évet, sok boldogságot, békét, szeretetet a Kutya Évében!

The diagrams are ready at last, fold them! Happy New Year, lots of happiness, peace, love in the Year of Dog 2018.

dogs headdogs bodyyear house

A papír mindkét oldala jól látható a hajtogatásokon, így lehetőséget kapunk arra, hogy többféle kutyát, házat hajtogassunk: Fehér ház piros tetővel, piros ház havas tetővel, – és a kutyus is többféle lehet, különböző színű fej, test, fülek, mancsok… Jó hajtogatást kívánok!

We can enjoy the possibility of color-change folding this model, different variations of head, body, wall and roof. Happy folding!

 

Secured By miniOrange