Fenyő-függő – Pinetree-hanging ornament

Nagyon-nagyon egyszerű, térbeli hatású függődísz. Használhatjuk önmagában, vagy kettőt, esetleg négyet összeragasztva. A kis rekeszbe ragaszthatunk Mikulást, angyalkát, kicsi templomot, madarat, gombát, manót – bármit, aminek a fenyő jó hátteret ad, és ennek segítségével felakaszthatjuk a karácsonyfára.

Egyelőre csak a képet látod, hamarosan itt lesz a nagyon egyszerű leírás is.

pine tree

fenyő-függő

pine tree diagrams

Fenyő függődísz leírása

Elmesélem a fenyőcskét.

Jó tartású géppapírból igazán stabil kis polcocska lesz. Én  vékony papírból hajtogattam a prototípust, de így is megáll, összeáll, nem nyílik szét. Ha nem anyagában színezett papírból hajtogatod, akkor a kis belső háromszög, amire ráállítod a figurát, fehér lesz.

1. Átló a fehér oldalon, tölcsérhajtás,

2. A tölcsérből lesz a fenyő, a “fagyiból” az alap. Tölcsér felül, fagyi alul. Felhajtjuk a fagyi-részt, majd visszanyitjuk.

3. Segédhajtás, de később nagy szükség lesz rá: a fagyi felezővonaltól jobbra eső részét, a kis háromszöget elfelezzük, hátrafele hajtjuk oda-vissza, hegyhajtás kell majd. Ez nem igazán esik kézre, – ha úgy könnyebb, nyugodtan hajtsd szét a tölcsérhajtást.

4. A függőleges középvonal mentén félbehajtjuk az egész tölcsért fagyistól, és bevagdossuk négy helyen a ferde szélét. Kinyitjuk.

5. Lehajtjuk a fenyő ágait a vágás belső pontjától a külső sarokig, mindkét oldalon. Van egy lapos fenyőnk, alatta egy fehér háromszög, előhajtással a jobb oldala közepén.

6. Összecsípjük az előhajtással kialakított hegyhajtás-vonalat – ezzel a fagyi jobb oldala függőleges, odasimul a fenyőhöz: a fenyő két fele 90 fokban közelít egymáshoz és térbelivé válik. Az összecsípett függőlegesen álló háromszöget elbújtatjuk a fenyő kabátja alá, ezzel összezárul szépen a modell.

pine tree diagrams

Fenyő függődísz leírása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Secured By miniOrange