Origami – First ever folds: clowns, puzzle, card

Origami – First ever folds: clowns, puzzle, card

Origami-First ever folds-clowns

Origami-First ever folds-clowns

One of the First ever folds for preschoold kids is the ice-cone-fold. Made from square. After the diagonal-fold we fold the edges to the center-line. This simple form is really versatile, we can create countless origami models using this. Here each parts of the clowns are made from ice-cone-folds, and a few further steps. Find the clown diagrams in the carnival-page, and experiment your very own model!

Az egyik legelső és egyben legsokoldalúbb hajtogatás, melyet megtaníthatunk a kicsiknek: a tölcsérhajtás. az alapjait már meg is tanulták, hiszen így készül a fenyőfa, a torony csúcsos teteje. Tölcsérhajtással, és még egy-két további lépéssel számtalan egyszerű modellt hajtogathatunk. A bohóc alaphajtását megtaláljátok a farsangi oldalon, de elkészíthetitek a saját, egyedi modelleteket is, a tanultak alkalmazásával.

Origami-First ever folds-clown-card

Origami-First ever folds-clown-card

The little hands can create several clown-heads, so we got the material for a puzzle-game. Glue two clown-heads on a 2:1 cardboard, different colour both. Prepair as many cards as possible, using four to six different colours. The goal is that each of the kids can add their card to the giant snake of clowns – colour to colour.

A sok kicsi kéz meglepően gyorsan nagyon sok bohócfejet képes hajtogatni. Használjuk fel a hajtogatásokat, készítsünk játékot. 2:1 arányú kartonlapra ragasszunk két, különböző színű fejet. Készítsünk minél több dominót, hogy minden gyerek hozzátehesse a saját kártyáját a nagy kígyóhoz, színt szín mellé.

Origami-First ever folds-clown-puzzle

Origami-First ever folds-clown-puzzle

This simple puzzle is an example how to use the origami models folded by the kids. These cards are also useable as memory-cards, learning and playing with the colours.

Talking about emotions, we can draw happy or sad faces to the clowns, and build the puzzle by facial expressions. There are many ways to fold and then play with origami!

Ez az egyszerű kirakós csak példa arra, hogyan lehet felhasználni a meghajtogatott figurákat. A kártyák memória-játékra is használhatóak, ha a színekről beszélgetünk. Ugyanakkor, érzelmeket is felismertethetünk a segítségükkel, rajzoljunk boldog és szomorú arcot a bohócoknak – az arckifejezések szerint is tovább-építhetjük a dominót. Nagyon sok módon játszhatunk a hajtogatott modellekkel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Secured By miniOrange