Origami magazinok 1993-2006

Nagy lépés volt az Origami Kör életében, hogy 1993. januárjában független egyesületté alakultunk.  Ezzel az addigi A4-es, 24 oldalas magazint is megváltoztattuk, kisebb de több oldalas, A5 méretű, 48 oldalas füzetet kaptak tagjaink. Könnyebb volt postázni – és jóval több origami modell leírása fért bele.

Ahogy nőtt a taglétszám, és ezzel együtt a bevétel, az egyszerű kartonborítóból műnyomó karton lett, végül az egyszínnyomást felváltotta a négyszínnyomás. Végre fényképeket is tudtam belerakni – a borítóra kívül-belül – a hajtogatott modellekről, a találkozókról. Néha olyan “gazdagok” voltunk egy-egy sikeres pályázat vagy az SZJA 1% jóvoltából, hogy a négy helyett öt, sőt néha hat magazint is kiadhattunk egy évben.

Egészen 2006-ig készítettem, rajzoltam, fotóztam a magazin anyagát. 2006-ban azután végre nyugdíjba mehettem az Origami Körből, elnöki, vezetői munkámat Villányi Mariann, a magazin készítését Sebők Zsolt vette át. A magazin formája ismét változott, A4-es lett, jobb minőségű, vastagabb papírra nyomott belső oldalakkal.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Secured By miniOrange